1 On 1 Mind Coaching

Κάνοντας το επόμενο βήμα

Ας δούμε λοιπόν τί είναι το Mind Coaching και πώς θα σας βοηθήσει στη ζωή σας.

    Το Mind Coaching είναι μια μελλοντικά προσανατολισμένη διαδικασία όπου σας καθοδηγεί από το “πού βρίσκεστε” στο “που θέλετε να βρεθείτε”. Η διαδικασία του Coaching περιλαμβάνει συνεργασία και συνέπεια μεταξύ μας, ώστε να επιβεβαιώνουμε πως κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση. Το Mind Coaching αντλεί στοιχεία κυρίως από το Νευρογλωσσικό Προγραμματισμό (NLP™), από τη Γνωστική και Συμπεριφορική Ψυχολογία αλλά και από τη Νευροεπιστήμη.

    Η φιλοσοφία του Mind Coaching βασίζεται στην παροχή εργαλείων, δυνατοτήτων, συμπεριφορών και ικανοτήτων που αποσκοπούν στην προσωπική σας ανάπτυξη, στην αποδοτικότητα και στην υπεροχή. Εστιάζουμε κυρίως στη νοητική σας ικανότητα αλλά και ευκινησία. Αναπτύσσοντας αυτές τις ιδιότητες, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στους δικούς σας εσωτερικούς πόρους και ως αποτέλεσμα αυτού να επιλέξετε πώς θα τους χρησιμοποιήσετε στη δική σας ζωή. Οπότε, είτε ο στόχος είναι επαγγελματικός είτε προσωπικός, σκοπός μας είναι να αφυπνίσουμε τις δυνατότητές σας προκειμένου να σας οδηγήσουν στον απώτερο σκοπό σας.

    Το Μυαλό θεωρείται ως το εργαλείο όπου πηγάζει η υπεροχή σας και από εκεί μπορείτε να αποφασίσετε το δικό σας επίπεδο επιτυχίας αλλά και ευτυχίας. Σκοπός μου είναι να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε όλα τα παραπάνω.

 

 

Τι μπορω να κάνω για εσάς.

Οριοθέτηση στόχων

Η οριοθέτηση στόχων είναι η βασικότερη κατηγορία στο Mind Coaching. Κατόπιν της μεταξύ μας συζήτησης, και εφόσον γνωρίζετε “τί είναι αυτό που θέλετε” φροντίζουμε να δουλέψουμε επάνω στην επίτευξη αυτού. Με χρήση διαφόρων εργαλείων και τεχνικών, καταφέρνετε να ξεπεράσετε όποια εμπόδια θεωρείτε πως σας δυσκολεύουν και μαθαίνετε το μυαλό σας να σκέφτεται με θετικό τρόπο και να προσανατολιστεί ως προς το που θέλετε να βρεθείτε.

Family Coaching

Όταν μιλάμε για οικογένεια, οι σχέσεις μας με τους άλλους πολλές φορές μας δημιουργούν καταστάσεις και προβληματισμούς. Στο Coaching οικογενειών επικεντρωνόμαστε στη σχέση εκείνη που θέλετε να βελτιώσετε, μελετάμε όλες τις παραμέτρους, εφαρμόζουμε διάφορα μοτίβα, και μαθαίνουμε πώς μπορούμε να διαχεριστούμε τους ανθρώπους που θέλουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και για τις δύο μεριές.

Couple Coaching

Το Couple Coaching αφορά τα ζευγάρια και τη μεταξύ τους σχέση. Ένας βασικός προβληματισμός ανάμεσα στις σχέσεις είναι ενίοτε η επικοινωνία. Μέσα από το Coaching μαθαίνουμε πώς να επικοινωνούμε καλύτερα με τον άνθρωπό μας, πώς να διαχειριζόμαστε καταστάσεις που άλλοτε μας προβλημάτιζαν, και φροντίζουμε να λάβετε το καλύτερο δυνατό από τον άνθρωπό σας.

Business Coaching

Το Business Coaching αφορά θέματα σχετικά με τον επαγγελματικό σας προσανατολισμό, τις επιχειρηματικές σας δραστηριότητες και οτιδήποτε έχει να κάνει με τα εργασιακά σας θέματα. Θα μάθουμε τεχνικές ως προς τη διαχείριση δύσκολων καταστάσεων, γλωσσολογικά μοτίβα και όλα όσα χρειάζεστε για να ξεχωρίσετε στον επαγγελματικό σας τομέα.

Ποιά είναι η σωστή συμπεριφορά του Mind Coach;

    Η συμπεριφορά του Mind Coach έχει να κάνει με το να ακολουθεί συγκεκριμένες καταστάσεις και να τις μοιράζεται όταν δουλεύει μαζί σας. Αυτές οι νοητικές καταστάσεις είναι η επιτομή του επιτυχημένου Coaching.

Ειλικρίνεια και χιούμορ

Είναι πολύ σημαντικό ο Coach να είναι απόλυτα ειλικρινής απέναντί σας. Πρέπει να είναι δεκτικός σε οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιαστεί και να έχει την εγκράτεια να μη δίνει έτοιμες λύσεις. Σκοπός του Coach είναι η καθοδήγησή σας. Το να έχει επίσης καλή αίσθηση του χιούμορ είναι αναγκαίο, προκειμένου να σας βοηθήσει να βρείτε την αστεία πλευρά που μπορεί να κρύβεται πίσω από τις προκλήσεις αλλά και τους περιορισμούς σας.

Επίγνωση και περιέργεια

Ο Coach πρέπει να έχει πλήρη επίγνωση σχετικά με την αλληλεπίδρασή του μαζί σας. Πρέπει να παρατηρεί τη χρήση του λόγου που χρησιμοποιείτε καθώς και τη συμπεριφορά σας, και να καθορίζει το λόγο και τη συμπεριφορά του προκειμένου να σας επηρεάζει ορθά. Οφείλει να είναι αρκετά περίεργος, για να εκμαιεύσει όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες από εσάς που θα τον βοηθήσουν να σας καθοδηγήσει προς το δρόμο που εσείς επιθυμείτε.

Αποφασιστικότητα και ευελιξία

Η αποφασιστικότητα είναι ένα από τα πιο βασικά χαρακτηριστικά του Coach. Οφείλει να είναι απόλυτα αποφασιστικός, για να σας βοηθήσει με οποιονδήποτε τρόπο μπορεί, με σκοπό να επιτύχετε τους στόχους σας. Επίσης πρέπει να είναι αρκετά ευέλικτος και να δοκιμάζει διάφορους τρόπους προκειμένου να επιτευχθεί το απαραίτητο αποτέλεσμα.

Υπευθυνότητα και δημιουργικότητα

Ο Coach οφείλει να είναι υπεύθυνος ως προς την υποστήριξή σας από την αρχή έως το τέλος. Επίσης είναι εξαιρετικά σημαντικό το να είναι δημιουργικός και να σκέφτεται τρόπους για να σας βοηθήσει να βρίσκετε λύσεις έξω από τα τετριμμένα, διευρύνοντας έτσι τον τρόπο που σκέφτεστε.

Πραγματισμός

Ο Coach οφείλει να είναι ιδιαίτερα πρακτικός και εστιασμένος στη χρησιμότητα της κάθε σας πράξη, όταν αυτή αποσκοπεί στη μέγιστη εξέλιξη των δυνατοτήτων σας.

Πως λειτουργεί

Επικοινωνείτε μαζί μου

Εφόσον έχετε αποφασίσει πως θέλετε να συνεργαστούμε, το πρώτο βήμα είναι να επικοινωνήσετε μαζί μου και να προγραμματίσουμε το ραντεβού μας.

i

Προγραμματίζουμε το ραντεβού μας

Το επόμενο βήμα, είναι να προγραμματίσουμε τη μέρα και την ώρα που θα βρεθούμε για να πραγματοποιήσουμε τη συνεδρία μας.

Πραγματοποιούμε τη συνεδρία

Τέλος, βρισκόμαστε την ημερομηνία και την ώρα που έχουμε καθορίσει και πραγματοποιούμε τη συνεδρία μας. Οι συνεδρίες μπορούν να διαρκέσουν έως και δύο (2) ώρες, ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Προγραμματίστε το ραντεβού σας

10 + 7 =

error: Content is protected !!