Όλη η ιστορία

Η αλλιώς "Πώς έφτασα μέχρι εδώ"

 

 

 

 

Ακολουθώντας τη φιλοσοφία

“Ποτέ μη σταματάς να μαθαίνεις”

 

    Πολλοί, πιθανόν να με γνωρίζουν λόγω της καλλιτεχνικής μου ιδιότητας ως φωτογράφο, μιας ιδιότητας που για πολλούς φαντάζει αρκετά εύκολη. Και έχουν απόλυτο δίκιο. Η διαδικασία της φωτογράφησης, είναι μια ακολουθία τεχνικών που εάν διδαχθούν ορθά, τότε μπορεί πολύ εύκολα κάποιος να τις αναπαράγει. Το δύσκολο κομμάτι όμως δεν είναι να φωτογραφήσει κάποιος ένα γεγονός. Το δύσκολο κομμάτι είναι η διαχείριση των συναισθημάτων των άμεσα εμπλεκόμενων σε αυτό το γεγονός.

    Βλέπετε, ως φωτογράφος γάμου, δεν κλήθηκα μόνο να φωτογραφήσω ένα γάμο, αλλά παράλληλα να δημιουργήσω ένα αίσθημα ασφαλείας στο ζευγάρι μου, να διαχειριστώ το άγχος της νύφης μου, να συντονίσω και να ηρεμήσω συγγενείς που τους διακατείχε ένα αίσθημα πανικού, να προάγω εμπιστοσύνη σε παιδιά, να εμφανίσω την απαραίτητη αυτοπεποίθηση ότι “όλα θα πάνε καλά” ανεξαρτήτου καταστάσεων και πιθανών δυσκολιών και κυρίως να διατηρήσω την ηρεμία που είναι απολύτως αναγκαία σε μια τέτοια ημέρα. Ως εκ τούτου, όπως είναι εύκολο να φωτογραφήσει κάποιος εφόσον έχει διδαχθεί τις απαραίτητες τεχνικές, σε ορθή συνεπαγωγή και προκειμένου να μπορέσω να ανταπεξέλθω όσο το δυνατόν καλύτερα στις παραπάνω δυσκολίες, έπρεπε να διδαχθώ τις ανάλογες τεχνικές ώστε να γίνουν εξίσου εύκολα όλα τα παραπάνω.

    Από πολύ μικρή ηλικία διαβάζω. Θα έλεγε κανείς πως είναι το πραγματικό μου χόμπι. Και φυσικά διαβάζω πολύ για τη δουλειά μου και για τα όσα επιθυμώ να επιτύχω. Θέλοντας λοιπόν να παρέχω όσο το δυνατόν περισσότερη βοήθεια στους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάζομαι, ένα από τα βιβλία που διάβαζα εκείνη την περίοδο ήταν το The Happiness Habit του Brian Colbert. Το γεγονός ότι ταυτίστηκα με τον συγκεκριμένο συγγραφέα καθώς και με τις απόψεις του αλλά και τις τεχνικές του με έκανε να θέλω να μάθω περισσότερα.

    Το 2017 έμαθα ότι θα βρισκόταν στην Κύπρο για ένα Training επάνω στο βιβλίο του και αποφάσισα να ταξιδέψω εκεί, για να συμμετέχω, να τον γνωρίσω αλλά και για να με καθοδηγήσει. Τα υπόλοιπα πήραν  μια φυσική ροή όπου αποφάσισα για τα επόμενα 2 χρόνια να ακολουθήσω την εκπαίδευση μου ως Mind Coach στο Δουβλίνο στην Ιρλανδία και να μάθω όλες τις απαραίτητες τεχνικές που χρειαζόμουν. Χρησιμοποιώντας ως βασικό εργαλείο το NLP™ στα πλαίσια της εκπαίδευσης μου, εκπαιδεύτηκα και πιστοποιήθηκα στο Irish Institute of NLP™ ως Licensed Practitioner of NLP™ αλλά και ως Licensed Master Practitioner of NLP™ αναγνωρισμένος από το συνιδρυτή του NLP™ Dr Richard Bandler και έγινα ενεργό μέλος του Society of NLP™. Θεωρώντας ότι για να γίνεις όσο το δυνατόν καλύτερος σε αυτό που κάνεις κάποιες φορές πρέπει να κάνεις τα αδύνατα δυνατά, αποφάσισα πως για να τελειοποιήσω τις γνώσεις μου στο NLP™ έπρεπε να το πάω στα άκρα και να γίνω εκπαιδευτής σε αυτό. Έτσι το 2018 ταξίδεψα στο Ορλάντο στην Αμερική, όπου εκπαιδεύτηκα και πιστοποιήθηκα από τον ίδιο τον Dr Richard Bandler ως Licensed Trainer of NLP™, έναν τίτλο που πολύ λίγοι Έλληνες έχουν καταφέρει να αποσπάσουν από τον ίδιο. Τέλος στα τέλη του 2018 ολοκληρώθηκε ο κύκλος των εκπαιδεύσεών μου στην Ιρλανδία και απέσπασα τον τίτλο του Accredited Mind Coach.

    Έχοντας πλέον 2 διαφορετικές αλληλένδετες ιδιότητες, αυτή του Accredited Mind Coach και αυτή του Licensed Trainer of NLP™ και έχοντας μια πιο σφαιρική και ολοκληρωμένη άποψη σχετικά με τη βοήθεια που μπορώ να παρέχω στους ανθρώπους που συνεργάζομαι, βαδίζω σε ένα καινούργιο μονοπάτι σε συνδυασμό με όλα τα προηγούμενα. Ένα μονοπάτι όπου “ποτέ δε σταματάς να μαθαίνεις…”

Βασίλης Μανέας

 

error: Content is protected !!